Valhalla, Køge

Arkitekt:

Arkitektfirmaet Friis og Moltke A/S, arkitekter MAA

Den runde børneinstitution tænkes at skulle være en tryg, sikker og udfordrende ramme for børnene, hvor det sociale fællesskab og en kreativ hverdag er i centrum. Denne intention er ret bogstaveligt overført til bygningens udformning, der tager udgangspunkt i en præcis cirkelform og et stærkt centrum. Cirklens stærke identitet for fællesskab, hvor der ikke skabes "bagside" og hierarkier, bliver den klare ramme om en spændende hverdag for børnene. Bygningens form pirrer nysgerrigheden, og man får lyst til at løbe omkring huset, hvor man vil fornemme en lang række forskellige "legerum". Bygning og omgivelser danner en sammenhæng, hvor institution og natur opleves som en helhed. Bygningen placeres på grundens nordvestlige hjørne og udnytter stedets beplantning, der sammen med den omkransende sti skaber rammerne for udearealerne. Funktionerne i huset knytter sig til udskårne lagkagestykker med ikke-parallelle vægge. I midten ligger fællestorvet med ringe af toiletter og opbevaringsrum udenom. Yderst mod naturen ligger de enkelte grupperum.
Opførelsesdata

Årstal: 2009 - 2010

Adresse

Søbækvej 1
DK-4600 Køge

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: Køge kommune
Ingeniør: Bascon A/S
Entreprenør: Niels Wium

Anvendelse

Hovedfunktion : Institution
Bygningsart : Børneinstitution
Særlige aspekter: Førstepræmieprojekt i indbudt konkurrence 2009.

Referencer
"
Links

http://www.friis-moltke.dk/

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE