Scandinavian Golf Club, Farum

Arkitekt:

Henning Larsens Tegnestue A/S, arkitekter MAA

Det ny klubhus til Scandinavian Golf Club er opført i forbindelse med et nyt golfanlæg på det tidligere militære øvelsesterræn til Farum Kaserne.
Klubhuset er designet med store udkragninger, dristige linjer og en kombination af få, men udsøgte materialer, der gør det en nydelse at beskue og at opholde sig i. Priskomiteen Fra Københavns Tømrerlaug, der har prisbelønnet huset, betegner byggeriet som "et mesterværk, der ligger et sted mellem Frank Lloyd Wrights supervillaer og den funktionelle skandinaviske arkitektur".
Tømrerfirmaet Jakon får bl.a. disse ord med på vejen: "Det er usædvanligt krævende opgave, som er udført med præcision og sans for både detalje og helhed. I har fået lov at arbejde med ædle materialer – med de muligheder og de forpligtelser, det giver. I har skabt et hus, der i mange år fremover vil stå som et monument over det bedste, dansk håndværk kan præstere."
Opførelsesdata

Årstal: 2008 - 2009

Adresse

Oldvej 3
DK-3520 Farum

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: GB4 ApS
Ingeniør: Niras A/S, FRI
Landskabsarkitekt: Robert Trent Jones Golf Course Architects
Entreprenør: Jakon A/S
Konsulent: Robert Trent Jones Jr. (golfbaner)

Anvendelse

Hovedfunktion : Andet byggeri
Bygningsart : Golfklubhus
Særlige aspekter: Tildelt Tømrerprisen fra Københavns Tømrerlaug 2009.

Referencer
Arkitektur DK 4-2010, side 48. "
Scandinavian Golf Club, Farum
Scandinavian Golf Club, Farum
Scandinavian Golf Club, Farum
Scandinavian Golf Club, Farum
Scandinavian Golf Club, Farum
Scandinavian Golf Club, Farum
Scandinavian Golf Club, Farum
Scandinavian Golf Club, Farum
Scandinavian Golf Club, Farum
Scandinavian Golf Club, Farum
Scandinavian Golf Club, Farum
Scandinavian Golf Club, Farum
Scandinavian Golf Club, Farum
Scandinavian Golf Club, Farum
Scandinavian Golf Club, Farum
Scandinavian Golf Club, Farum
Scandinavian Golf Club, Farum

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE