Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule's auditorier, Aachen, Tyskland

Arkitekt:

Schmidt, Hammer & Lassen K/S, MAA

Projektet er kompakt og består af to begrønnede volumener, der er forbundet med hinanden af et luftigt og transparent glasatrium, der skærer sig i zigzag ned gennem bygningen. Forslagets hovedidé er mødet mellem de normalt indadvendte auditorier og det udadvendte, sociale pause- og passagerum. Konceptet søger at få disse kontraster til at spille sammen som forudsætning for et godt og uformelt studentermiljø, hvor arkitekturen og dens indre torve danner baggrund for både læring, vidensdeling og sociale relationer. Det ny kompleks er trukket tilbage fra vejene, så det står skulpturelt med pladsdannelser og luft omkring sig, men alligevel er i forbindelse og i god balance med det omkringliggende campusområde.. Huset er i fire etager og indeholder i alt 12 auditorier, hvis kapacitet varierer fra 1800 pladser ned til 100. Hertil kommer et antal seminarrum, kontorer, atriet med åbne balkoner og interessante mødepladser samt plads til en fin fysiksamling i nederste niveau. Auditorie-komplekset er første led i en større helhedsplan, der fornyer skolen og ventes gennemført frem til 2018. Projektet indeholder en lang række bæredygtige løsninger, så der tages hensyn til miljøet samtidig med at indeklimaet er optimeret.
Opførelsesdata

Årstal: 2010 - 2012

Adresse

Templergraben 55
D-52062 Aachen, Tyskland

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule, Aachen
Ingeniør: Werner Sobek Green Engineering, Tyskland (miljø) og Nagata Acoustics America Inc., USA (akustik)
Landskabsarkitekt: Schmidt, Hammer & Lassen K/S

Anvendelse

Hovedfunktion : Institution
Bygningsart : Auditorie-kompleks
Særlige aspekter: Førstepræmieprojekt i international, indbudt konkurrence 2009

Referencer
Arkitektur M 6-2009, side 12. Licitationen 13-07-2009. "
Links

http://www.shl.dk http://www.rwth.aachen.de

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE