Aalborghus Gymnasium, Aalborg

Arkitekt:

Leopold Teschl, Agnete Muusfeldt og Erik Mygind

Alborghus Gymnasium er en nøgtern skole, overskueligt udformet som lave karréer omkring to grønnegårde og opført sidst i 1950'erne, da hele undervisningssektoren gennemgik en styrkelse. Fra den pergolaomkransede skolegård træder man fra syd ind i forhallen, der giver adgang til festsal, administrationsfløj og længer med klasserum.
Normalklasserne ligger langs korridorer mod øst og nord, de specialiserede faglokaler mod vest og i tværfløjen mellem gårdene. Klassefløjene har ringe dybde og får derved rigeligt dagslys fra de store vinduer.
Festsalen er i dobbelt højde og udstyret med en fleksibel scene. Den forsænkede sportsplads og gymnastiksalen er hensigtsmæssigt beliggende vest for hovedanlægget.
Elevernes grønne åndehuller er fornuftigt indrettet, den store gårdhave har klinkegange, bøgehække og valnøddetræer, den mindre chausséstensstier og paradisæbletræer rundt på græsfladerne.
Hele komplekset er opført med færdigstøbte søjler, dragere og brystninger, de sidste med et reliefmønster. Gavle og lukkede facader er i askegrå, håndstrøgne mursten. Skolen er udvidet med en knopvækst i det store gårdrum samt en række nye klasserum mod nord, således af sidekorridoren nu er omdannet til midtergang.
Opførelsesdata

Årstal: 1958 - 1960

Adresse

Sohngårdsholmsvej 60
DK-9000 Aalborg

Byggeriets øvrige parter

Ingeniør: Studstrup og Østgaard, Aalborg
Landskabsarkitekt: Agnete Muusfeldt og Erik Mygind
Konsulent: Lassen Jordan (akustik)

Anvendelse

Hovedfunktion : Institution
Bygningsart : Gymnasium og haveanlæg

Referencer
Arkitektur DK 4-1960, side 158. Havekunst 1962, side 128. Harald Langberg: Hvem Byggede Hvad 3. Politikens Forlag, 1971. Annemarie Lund: Guide til Dansk Havekunst, 2002. Annemarie Lund: Danmarks Havekunst III, Arkitektens Forlag, 2002. "
LinksFORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE