Greenwich National Maritime Museum, London, England

Arkitekt:

Arkitektfirmaet C. F. Møllers Tegnestue, arkitekter MAA

Formålet med nybygningen var at skabe et innovativt videncenter, der kan åbne op og fortælle alle de fascinerende historier om mennesket og havet, som hidtil har ligget gemt i National Maritime Museums arkiver. Byggeriet omfatter nye faciliteter for undervisning, forskning, arkivering og formidling af den maritime samling.
Der er anvendt en skandinavisk tilgang til byggeriets museumsarkitektur og landskabspleje i tilknytning til Greenwichs store parkarealer.
Videncentret indeholder nye faciliteter til arkivering, undervisningsrum for skoler og studerende, åbne arbejdsstationer for forskere, en ny café og et nyt udstillingsområde. Størsteden af udvidelsen ligger under terrænet, hvorfra en ny hovedindgang skyder sig ud. Indretningen forbedrer også måden, publikum føres gennem museet på, ved at gøre det let at finde rundt og orientere sig. Det har været nødvendigt, fordi besøgstallet gennem de sidste ti år er blevet fire gange større og stadig er voksende. Mange af de hidtil utilgængelige, men enestående samlinger er nu kommet frem i dagens lys.
På bygningens tag er anlagt en offentlig tilgængelig, grøn tagterrasse, der korresponderer med de grønne parker.
Desværre har C. F. Møllers Tegnestue ikke fået lov at udføre projekteringen og detailudformningen af museet, der er foretaget af engelske Purcell. Det har bl.a. resulteret i sort film for vinduerne og bølgende stålplader i foyerens loft, hvilket udvisker helhedens arkitektoniske kvaliteter.
Opførelsesdata

Årstal: 2009 - 2011

Adresse

Romney Road, Greenwich
SE10 9NF London, England

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: National Maritime Museum, London
Ingeniør: Adams Kara Taylor og Fulcrum, London
Landskabsarkitekt: Churchman Landscape Architects
Entreprenør: Bovis Lend Lease/Lend Lease
Konsulent: Purcell Miller Tritton (udførelse), Nathanial Lichfield & Paretners (planrådgivning) og Sandy Brown Associates (akustik)

Anvendelse

Hovedfunktion : Institution
Bygningsart : Videncenter til museet
Særlige aspekter: Førstepræmieprojekt i konkurrence 2006. Hædret med RIBA Award 2012. Prisbelønnet af the Landscape Institute (foreningen af britiske landskabsarkitekter) 2013.

Referencer
Arkitektur DK 6-2010, side 31, og 5-2011, side 28. Politiken 2-7-2012. "
Greenwich National Maritime Museum, London, England
Greenwich National Maritime Museum, London, England
Greenwich National Maritime Museum, London, England
Greenwich National Maritime Museum, London, England
Greenwich National Maritime Museum, London, England
Greenwich National Maritime Museum, London, England
Greenwich National Maritime Museum, London, England
Greenwich National Maritime Museum, London, England
Greenwich National Maritime Museum, London, England
Greenwich National Maritime Museum, London, England
Greenwich National Maritime Museum, London, England
Greenwich National Maritime Museum, London, England
Greenwich National Maritime Museum, London, England
Greenwich National Maritime Museum, London, England
Greenwich National Maritime Museum, London, England
Greenwich National Maritime Museum, London, England
Greenwich National Maritime Museum, London, England
Greenwich National Maritime Museum, London, England

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE